Skandal att de inte agerade mot djurplågeriet

I onsdags fick jag en jävligt stor chock när jag läste om vanvård av djur hos en bonde i Strömsunds kommun. Hur fan är det möjligt att det har kunnat pågå år efter år utan att Länstyrelsen fått ändan ur vagnen och utfärdat ett djurförbud för mannen i fråga? Till råga på allt är personen dömts hela två gånger för brott mot djurskyddslagen. En ny polisanmälan ligger nu hos polisen. Jag ställer mig precis samma fråga som LT:s ledarskribent Kalle Olson ställer sig. Vad fan är det egentligen som man kräver för att det ska beslutas om ett djurförbud ?

På vintern 2006 besökte Strömsunds miljö- och hälsoskyddsinspektör Annika Berglund  bondgården. Inne hos de stackars djuren var det minus fem grader och fodret var fruset. Annika Berglund agerade. Men jävligheterna åtgärdades inte. Annika Berglund agerade igen. Mannen fick en dom för drygt en månad sedan, för andra gången, för att ha brytit mot djurskyddslagen. I somras åkte hon till bonden ytterligare en gång. Hon hittade döa djur och andra fick veterinären döda ögonaböj. Inne i djurhuset var det en jävla hetta på 35 grader. Annika Berglund agerade igen med en polisanmälan. Hon har också med näbbar och klor försökt få  Länstyrelsen att besluta om djurförbud. Fan va bra gjort.

Däremot har den flata Länsstyrelsen inte lagt ett finger i kors och utfärdat nåt djurförbud för gubben. Det är rena skandalen. Vad ska till för ett djurförbud? Svara på det. Självklart borde han fått det direkt efter att han blivit dömd första gången. Hur mycket bevis behöver Länsstyrelsen innan de får ändan ur vagnet och börjar agera?   Bondgubben  har ju utsatt djur för plågeri upprepande gånger. Nu först har man vaknat till liv och ett eventuellt besked om djurförbud väntas inom kort. Törnrosa skulle ha väckts långt tidigare. 

Och Milko som totalt brustit i kontrollen av sin mjölkleverantör. Att man nu skärper sina kontroller är nice men de skulle ha kontrollerat vad bondgubben sysslade med. Det här fallet är en stor skandal och det är djuren som fått betala priset.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här. Jag svarar på dina kommentarer på din blogg.:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adress till din blogg/hemsida:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0