Söndags självportträttet

Utan för mitt fönster lyser solen. Känns härligt så här på en söndag. Jag blir gladare och piggare av det. Har lekt lite med kameran. Försökte ta några bilder på en del av mina bilder från när jag var en liten spoling. Det gick inte så bra. Får testa igen vid tillfälle. Däremot tog jag ett söndags självporträtt. Lite orakad men det är ju helg.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Min solfjäder

Jag älskar min solfjäder. Visserligen är den rätt så gammal men lika vacker som då det begav sig. Jag köpte den på varumässan Expo Norr och ångrar det inte. Skulle behöva en till på väggen känner jag. Vad tycker ni om min solfjäder?


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Snygga jobbklockan

När jag var på jobbet i veckan så blev jag tvungen att ta en bild på vår supersnygga klocka. En sån här skulle jag vilja ha hemma i vardagsrummet. Billig var den också. Kommer faktiskt inte ihåg var den är köpt. Visst är den snygg?


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Robyns nya videoLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Snygge Gustav Fridolin

En del politiker är grymt snygga. En av dem är Miljöpartisten Gustav Fridolin. En riktig heting måste jag säga. Så himla söt han är. Hans röst är också härlig att höra på. Mjuk och vacker. Såg han på TV nyss men lyssnade inte så mycket på vad han sa. Det var mer intressant att titta på han. Eller vad tycker ni bloggläsare?


Foto: Fredrik Hjerling

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fredagsmys

Äntligen är det fredag. Ingen krog, ingen fest utan helt enkelt bara fredagsmys. Har alldeles för lite pengar för att roa mig på krogen och dessutom så känner jag för att vara hemma och se nån bra film på TV. Älskar att glo på film. Jag får kolla i tablån och se vilka filmer de ska visa ikväll. Nån som kan rekomendera nån bra?Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Pool Media sysslar med bedrägerier

Igår visade Uppdrag granskning hur företaget Pool Media tjänar miljoner på att få företag att sponsra riksförbundet Hem och Skolas kampanjer mot skolmobbing och antirökning. Av alla pengar som företaget drar in till föreningen behåller de fantastiska 80%. Riksförbundet Hem och Skola får ynkliga 20 %. Fy fan säger jag. Sådana procentsatser är helt oacceptabla när pengar samlas in till ideella organisationer. Pool Media sysslar med bedrägerier när de ringer företag och säger att de är riksförbundet utan att även nämna att de jobbar på Pool Media och att bara 20% av sponsorernas pengar hamnar hos föreningen. Rena skojar fasonerna.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vinn presentkort på 300 kr hos SUMOpix

Jag har fått den stora förmånen att samarbeta med Sumopix.com och du kan vinna ett presentkort på 300 riksdaler. SUMOpix levererar foto på canvas (canvas tavlor) till ett bra pris.

Tävlingsregler:
Svara på frågorna och skriv dina svar i en kommentar till detta inlägg:

Sumopix är ensamma i norden med att erbjuda extra tjocka ramar.
1. I vilka 4 tjocklekar går ramarna att få i?
2. Hur många gratisbilder kan man välja på hos sumopix? Svaren hittar du hos Sumopix.com

Om du vill ha en extra chans att vinna, gör du ett inlägg om tävlingen på din blogg. Använd tävlingsbilden nedan och länka till detta tävlingsinlägg. Glöm inte att skriva i tävlingskommentaren att du har länkat.

Alla kan vara med och tävla, oavsett om man har en blogg eller inte.

Tävlingen pågår till 20 22 november.

Lycka till!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Perfekt sida med avtal

Att själv sitta och klura på exempelvis ett andrahandshyresavtal är inte enkelt. Det tar tid och man ska också få med allt viktigt. Jag har varit in på siten avtal24. Där kan du själv skapa dina egna privatavtal med superenkla musklick. Jag testade att göra ett andrahandshyresavtal. Det tog inte lång stund. Det kommer upp fält som du fyller i och sen skapas det ett avtal utifrån dessa fält. Hjälprutor dyker upp under hela förfarandet vilken underlättar mycket. Det finns en bra förklaring till vad de olika avtalen innebär. Jag blev himla glad över att siten är så bred med vilka avtal man kan skapa. Det är perfekt eftersom jag har de vanligaste privatavtalen samlade på ett ställe. Det är ingen gratistjänst men jag tycker att det är värt pengarna som varje avtal kostar. Går du till en jurist får du betala mycket mer och här får du också ett avtal som innehåller allt som behövs.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Leker med bildredigering

Jag blir mer och mer intresserad av fotografering och bildredigering. Sitter nu och leker lite i ett bildbehandlingsprogram. Ett enkelt och gratis program. Man kan göra så mycket skoj med bilderna. Här är ett litet exempel. Är nöjd med resultatet. Vad tycker ni om bilden?


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pasta med egen röra

Nu är det dags för middag. Äntligen får jag sätta tänderna i maten. Idag kör jag med pastasnäckor och hemgjord pastaröra. Några körbärstomater slinker också ned. Nam nam.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tänderna på plats

Puh! Tre timmar hos tandläkaren. Kämpigt var det att behöva ligga på den obekväma britsen så länge. Men vill man bli fin får man lida pin som det heter. Blev jäkligt nöjd över resultatet när hon satt in kronor i käften min. Nu är framtänderna fixade och klara. Äntligen säger jag.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dagens dikt: Urgröpt energi

Urgröpt
Urlakad
Sinad näring
En urgröpt energi som håller på att tömmas
Tömmas på motivation
Tömmas på glädje
av Stefan FalkelindLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Bytte tänderna mot diamanter

Kanye West har nog lite svårt med vad han ska slösa pengarna på. Nu har han stoppat in diamanter i käften. Jag fattar inte hur man frivilligt rycker ur gaddarna för att sen sätta dit diamanter. Det gör han verkligen inte snyggare i käften. Tvärtom. Diamanterna borde han ha haft på fingrarna istället.


expressen.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Visa bara sport

Jag blir jäkligt less på två av våra svenska sportkanaler. Det är inte för att de visar sport även om jag avskyr det. Det är när de i brist på sport visar olika dokumentärer. Det är inget fel att visa det men inte på en renodlad sportkanal. Där ska de enbart visa sport. Punkt slut. Så skärp er.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Grattis igen Patriks Combo

Glodde på Dansbandskampen igår kväll. Tyvärr han jag inte se från början så jag missade Patriks Combos uppträdande. När omröstningen drog igång så satt jag på spänn. Naturligtvis höll jag på favvobandet Patriks Combo. Och de gick vidare igen. GRATTIS igen!!Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Det gäller att säga rättLäs även andra bloggares åsikter om

Underbart goda OLW chips

Jag köpte OLWs grill och pepparchips. Smakade på dem och upptäckte hur himla goda de var. Jag brukar köpa grillchips i brist på annat men de blir man less på rätt så fort. Men de här lessnar jag aldrig på. Grill och pepparchips är nu de chips som jag har som favvo.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Riktigt snygga från HM

Knallade förbi HM här i stan. Då fick jag syn på några riktigt snygga kläder i skyltfönstret. En vinterjacka helt i min smak. Stilren och lagom lång. Färgen är också helt rätt. Bredvid den en cool stickad tröja. Skön form.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Canvastavlan är på plats

Det ringde på dörren och när jag öppnade så stod brevbäraren där. I handen hade han ett stort paket. Tog emot paketet och öppnade det. Där i låg min canvastavla. Fan vad jag blev glad. Tackar och bockar för att företaget SUMOpix gett mig tavlan helt gratis. Visst är den cool?


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bredden det bästa

Jag har kikat in på siten Städhjälp hemma. Tänkte först att det handlade om flytthjälp men så fel jag hade. Blev positivt överaskad av att den handlar om städhjälp och andra hushållsnära tjänster. Företaget erbjuder en rad olika tjänster. Jag gillar att här har man satsat på att vara bred. Att erbjuda många olika tjänster gör att man inte behöver leta på andra ställen när man vill köpa andra hushållsnära tjänter än städning. Jag känner genast ett förtroende för företaget när jag läser att de har utbildad personal. Betalar man för städning vill man ju ha folk som verkligen kan städa. Det som är extra plus är att man enkelt kan räkna ut vad det skulle kosta med städning utifrån storleken på sin lägenhet och hur ofta man ha det städat. Det gillar jag verkligen. Det som är roligast att de även erbjuder att putsa dina skor. Kan inte hitta något negativt. Kan verkligen rekomendera siten.


Foto: freefoto.com


Sponsrat inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kanske lite semester

Ligger nu och funderar på om jag skulle ta ut lite ledighet. Har ju en massa semesterdagar kvar så varför inte. Skulle kännas underbart skönt att vara lite ledig. Jag känner att jag skulle behöva det nu. Att bara få rå om mig själv och njuta. Slippa kliva upp tidigt på morgonen. Så semester tål att tänkas på.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kikat på ytterligare lokaler

Jag och min jobbarpolare tog bilen och drog iväg och kollade in några ytterligare lokaler som kanske skulle passa för det socialaföretaget. Vi hittade en som skulle vara perfekt. Så nu är det dax att kontakta fastighetsägaren. Nä jag säger inte vart lokalen ligger innan det är bestämt om vi kan ta den. Jag kände mig som värsta fastighetsspekulanten när vi for runt till de olika ställena.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Cool nattmask

Hittade den här coola nattmasken hos Lustjakt. Har du också svårt att sova för att det är för ljust? Jag själv har problem med ljuset så en sån här lägger jag på inköpslistan. Riktigt coolt att nattmasken är täckt av strass. 129 riksdaler.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Trist årstid nu

Det här är den mest trista årstiden på året. Mörkt tidigt och råkallt. Blåst och elände. Man blir inte uppåt precis. Jag har lust att krypa in i ett skal och komma fram när våren tittar fram. Jag har aldrig gillat hösten.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Får leta mig ett nytt handfat

Gjorde en felanmälan till Östersunds bostäder för mitt handfat hade fått några sprickor. Tänkte att de skulle byta ut det. Men se det gick inte. De menade att jag själv hade orsakat sprickorna. Jag har inga som hellst minne av att jag skulle ha tappat nåt där. Men det kan ju vara nån som varit in på toan och gjort det. Det skulle kosta 500 riksdaler att få ett nytt handfat. Nä nä, tänkte jag. Då får det vara. Får försöka hitta nåt på egen väg. Nån som har nåt tips?


Telleviken, IKEA 495 riksdalaler

Läs även andra bloggares åsikter om ,

GagaLäs även andra bloggares åsikter om ,

Dax för en tävling

Snart är det dax för en ny tävling här på bloggen. Jag har inlett ett samarbete med ett företag som bjuder på ett presentkort på 300 riksdaler. Det kommer ni att kunna tävla om. Så håll utkik här på bloggen.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Lite roligareLäs även andra bloggares åsikter om

Patriks Combo vidare i Dansbands kampen

Jippi säger jag. Östersunds bandet Patriks Combo klarade sig i Dansband kampen. vad glad jag blir. Älskar dem. Har lyssnat på dem mycket. De är helt underbara och jäkligt roliga. Grattis!!Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Väntar på min canvastavla

Jag har blivit kontaktad av företaget SUMOpix. Blev himla glatt överaskad när de ville ge mig en gratis canvastavla. Det tackar jag inte nej till. Så jag skickade in ett foto jag ville ha på tavlan. Nu är det bara att sitta och vänta på att det ska levereras till mig. Så himla nice. Det är så himla coolt med såna tavlor tycker jag. Nån som har en själv?Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lånat nya böcker

Lämnade tillbaka den bok som jag haft alldeles för länge. En riktig skitbok tycker jag, "Skymningsfursten". Ingen jag rekomenderar. Så tråkig den var. Så nu lånade jag två nya. Den ena heter "Nattvardens hemlighet" av Javier Sierra och "Gud som haver barnen kär. Har du någon ull" av Mark Levengood och Unni Lindell. Bättre lycka nu.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Att spela på nätet är kul

Att spela på nätet är kul. Man får vara själv utan att bli störd. Jag har själv spelat på både casino och bingo. När jag spelade på casino så gick det himla bra i början. Fast sen så ville man tjäna mer så då satsade jag lite fel så det slutade med total förlust. Då slutade jag med just casino. Fast jag skulle kunna tänka mig att spela på det igen. Bingo händer det att jag kör. Det är roligt och spännande och insatserna är inte så stora. Det känns skönt. Då gör det inte så mycket om man förlorar. Man kan ju faktiskt vinna stort. Det är spännande att sitta framför skärmen och hoppas på att mina egna nummer kommer upp så jag får bingo. Spänningen är härlig att känna. Så onlinespel är kul. Att staten ska ha monopol på casinospel tycker jag är fel. Vår svenska stat ska inte vara med och driva spelverksamhet. Släpp monopolet.


Foto: freefoto.com

Sponsrat inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Möblerat om lite

Det började redan igår med funderingar på att möblera om i vardagsrummet. Men jag kände att jag var för seg för att börja med det. Men idag tog jag tag i det. Flyttade på sofforna,bokhyllan och steroebänken. Vad mycket damm det var bakom soffan. Det var på tiden med torkning där. Nu känner jag mig så himla nöjd och glad. Nä ni får inte se kort nu. Det kommer senare när jag fixat lite mer.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vege schnitzel och ungspotatis

Håller precis på att laga middag. Känner hur det suger i magen. Tänkte äta vege schnitzel,ungspotatis och grillade grönsaker. Kryddat med basilika och vitlök. Underbart gott. Köpte Findus färdiga ungspotatisblandning så det ska bli spännande att se hur det smakar.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Glömde lunchen

Packade ned lunchen i en plastpåse innan jag klev utanför lägenhetsdörren. Satte mig på bussen till jobbet. Ställde plastpåsen nedanför sätet och plockade upp min dator. Satt och lyssnade på lite musik. När jag skulle kliva av så tog jag min väska och skyndade mig till utgången. Nedanför sätet låg min påse med lunchen kvar. Kom på det när jag kom innanför dörren på jobbet. Men det var inte hela världen. Det löser sig med nåt äpple. Klantig man är.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Makabert, "Spindelmannen"

27-årige skådespelaren Andrew Garfield,som kommer att spela Spindelmannen i den nya Hollywoodversionen, går verkligen till överdrift. Han går så långt i sin strävan efter att kunna få roller i framtiden att han till och med är beredd att operera om sig till kvinna om så skulle krävas.
– Jag skulle kunna byta kön för en roll, så länge som de frös ner mitt organ så de kan omvända operationen senare, säger han till Shortlist magazine.
Det är verkligen att gå till extrem överdrift tycker jag. Helt makabert. Ett sånt fysiskt ingrepp kan aldrig vara värt enbart för en filmroll. Han verkar inte fatta vilken stort ingrepp det skulle bli. Det är inte bara att operera bort snoppen och sen sätta tillbaka den. Så jäkla enkelt är det inte. Det borde han fatta tycker jag.


aftonbladet.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vår busschafför som han kör

Sitter på bussen påväg till jobbet i Torvalla. Klockan har inte hunnit bli mycket. Busschaffören som kör bussen måste vara alldeles för trött för att köra. Han kör som han stulit bussen. När han svänger och ska köra över bilbron så kör han så nära kanten att bussen tar i och min dator håller på att flyga iväg. Så det gäller att hålla i sakerna. Sen väl inne i stan så tvärnitar han så folk håller på att flyga all världens väg. Nä det var hans fel såg jag.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Likisar

Hollywood versionen av filmen "Män som hatar kvinnor" spelas just nu in. Huvudpersonen Lisbeth Salander spelas av Rooney Maras. Här ser ni hennes förvandling till Salander. Jag måste säga att hon nästan är en kopia av Noomi Rapace. De har verkligen hittat den perfekta skådespelerskan. Eller vad tycker ni?


atonbladet.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Så jäkla kul förfest

Igår hade jag förfest för en gång skull. Det händer inte så ofta tyvärr. P och Ö kom på besök och två nya personer som jag inte träffat förut. Älskar nya personer. Vi hade det så himla kul. Dansade och lyssnade på härlig musik på stereon. Fick reda på att det väntas förlovning.  Vad himla nice. Ser att jag måste städa av bordet nu. Det är lite för mycket ölburkar där.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Djurpoliser borde finnas i Sverige

I en del länder finns det inte bara vanliga poliser utan även djurpoliser. Poliser som rycker ut när djur misstänks bli utsatta för lidande. Det är jäkligt bra tycker jag. Att de snabbt kan rycka ut och stoppa djurplågeri. Det borde finnas speciella djurpoliser i Sverige också. Det är så himla svårt att få hjälp när man tex sett en hund instängd i en bil i flera dagar. Nej fram för djurpoliser i Sverige. Vad tycker du bloggläsare?Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Härliga människor

Har precis kikat på serien "Elvis i glada Huddik". En underbar serie om ett gäng förtåndshandikappade i Huddik som spelar teater. Jag blir så himla glad när jag ser dessa underbara människor. De är så himla härliga och roliga. Den här serien berör verkligen och visar att förståndshandikappade också är personer med egna tankar och känslor. Ni måste bara se det här.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Jag älskar Judit och JuditLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Vilken skitbok

Just nu håller jag på att läsa en bok som heter "Skymnings fursten". Har hållit på i flera veckor. ja jag vet. Det går inte fort för mig att läsa en bok nuförtiden. Annat var det förr. Jag är snart färdig med boken men jag kan säga att det är en skitbok. Trodde att det skulle bli riktigt spännande men icke. Så tråkig den är.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mycket roligt studiebesök

Studiebesöken avlöser sig en efter en. Vi kikade in hos Alagets Allservice, ett socialtföretag här i stan. Man kände sig genast så välkommen. Företaget sysslar med utomhustjänster tex trädgårdsskötsel åt villaägare och de som jobbar där är missbrukare. En jäkligt viktig verksamhet tycker jag. De har även ett snickeri dit vi var. Underbart vackra trägrejer de gör.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om

Skönt att 50 öringen inte gäller

Äntligen säger jag. Det är så otroligt skönt att vi slipper alla dessa 50 öringar nu. De här småmynten har bara varit ett irritationsmoment när man ska betala. Man har inte riktigt vetat vad man ska göra med de små när man fått tillbaka på 10 kronan. De har mest legat och skräpat i fickan. Vad tycker ni om att 50 öringen inte gäller?


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ny jobbarpolare

Ska bli himla spännande imorgon. Då får jag en ny jobbarpolare eller vi har ju inte blivit polare än men ändå. Vet inte vem killen är eller ens vad han heter. Det är alltid roligt att lära känna nya människor. Ser fram emot morgondagen.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Älskar OLWs nya

OLW har kommit med tre nya smaker på chipsen. En BBQ gryddad som är jäkligt god och två andra varav den ena med pizzasmak. Den är så jäkla god. Precis lagom med kryddor. Inte för mycket och inte för lite. Nu ska jag in och rösta på min favvo.


olw.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fika hos mig

Har haft fikagäster hos mig. De har precis lämnat min lägenhet. T ringde och ville komma och hälsa på. Det säger jag inte nej till. Han tog med sig J och K. Jag bjöd på gott kaffe och de på kokosbollar. Riktigt färska och goa. Jag fick användning för min engelska eftersom J och K inte är så bra på svenska. Det blev en blandninga av engelska och svenska. Vi satt och surrade om allt mellan himmel och jord. Så underbart trevligt med en fikastund. Älskar det.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

En lugn helg

Nu är det helg för min del. Hela helgen kvar. Känns så härligt att jag inte måste göra något speciellt. Att få ha sin frihet att bestämma precis vad jag ska göra utan att ha en massa inbokat. Jag ska ta det lugnt hela helgen. Då menar jag att jag inte ska ut på nån krog. Ingen alls. Har ändå inga pengar till det. Ska göra saker för min egen del och koppla av.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om

Har misst hemtelefonen

Ja då var det dax för ödesdagen. Dagen då jag misst mitt hemtelefonnummer. Först tänkte jag behålla mitt hemnummer och flytta det till min mobil. Men det var inte enkelt utan så jäkla krångligt så jag skiter i det. Dessutom skulle det kosta en massa stålar. Så nu får ni ringa på min mobil hädanefter.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

RSS 2.0