Ingen jäkel kom

Äntligen en dag som inte var fullspäckad. Det har varit så himla jäkla mycket den senaste tiden så nu känner man sig färdig för döden. Tur att jag fick en dag med lite avkoppling. Menar verkligen lite avkoppling för det var inte helt lugnt idag. Innan jag klivit upp ringer telefonen och i andra änden är det en journalist på LT. Han vill höra om pinkpartyt som man ska ordna på lördag. Ganska trött i huvudet var man men det gick fin med det hela. Så jäkla kul att de vill skriva om det. Sen ringde telefonen igen och det var en i föreningen som undrade över en rollup. Somnade om lite efter det men inte så länge. Klev upp och glodde på TV lite. Datorn blev nästa station. Klockan hade blivit rätt mycket så jag knallade iväg in till stan för ett möte som vi skulle ha i Djurens Rätt. Vi ska göra en sak på fredag är det tänkt. Men ingen jäkel dök upp. Så jäkla trist att ordna möten och så kommer ingen jäkel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Mina tänder håller på att kollapsaHuvva, huvva. Mina tänder håller på att kollapsa. Nu äntligen har jag kommit till skott och ringt tandläkaren och bokat tid. Det är inte en dag för sent. Eller jo många dagar och år försent. Får nog byta ut allt i käften tror jag. Det kommer att kosta skjortan kan jag lova. Gruvar mig för morgondagen när jag ska knalla dit.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Jag ska vinna

Jag ska ta med fan vinna. Nu är min blogg nominerad på Rix Fm. Ni kära läsare, kan ni inte gå in där och nominera mig så jag vinner. Please!! Skulle vara jäkligt nice att min blogg vinner nåt pris.
http://rixfm.se/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Skandal att de inte agerade mot djurplågeriet

I onsdags fick jag en jävligt stor chock när jag läste om vanvård av djur hos en bonde i Strömsunds kommun. Hur fan är det möjligt att det har kunnat pågå år efter år utan att Länstyrelsen fått ändan ur vagnen och utfärdat ett djurförbud för mannen i fråga? Till råga på allt är personen dömts hela två gånger för brott mot djurskyddslagen. En ny polisanmälan ligger nu hos polisen. Jag ställer mig precis samma fråga som LT:s ledarskribent Kalle Olson ställer sig. Vad fan är det egentligen som man kräver för att det ska beslutas om ett djurförbud ?

På vintern 2006 besökte Strömsunds miljö- och hälsoskyddsinspektör Annika Berglund  bondgården. Inne hos de stackars djuren var det minus fem grader och fodret var fruset. Annika Berglund agerade. Men jävligheterna åtgärdades inte. Annika Berglund agerade igen. Mannen fick en dom för drygt en månad sedan, för andra gången, för att ha brytit mot djurskyddslagen. I somras åkte hon till bonden ytterligare en gång. Hon hittade döa djur och andra fick veterinären döda ögonaböj. Inne i djurhuset var det en jävla hetta på 35 grader. Annika Berglund agerade igen med en polisanmälan. Hon har också med näbbar och klor försökt få  Länstyrelsen att besluta om djurförbud. Fan va bra gjort.

Däremot har den flata Länsstyrelsen inte lagt ett finger i kors och utfärdat nåt djurförbud för gubben. Det är rena skandalen. Vad ska till för ett djurförbud? Svara på det. Självklart borde han fått det direkt efter att han blivit dömd första gången. Hur mycket bevis behöver Länsstyrelsen innan de får ändan ur vagnet och börjar agera?   Bondgubben  har ju utsatt djur för plågeri upprepande gånger. Nu först har man vaknat till liv och ett eventuellt besked om djurförbud väntas inom kort. Törnrosa skulle ha väckts långt tidigare. 

Och Milko som totalt brustit i kontrollen av sin mjölkleverantör. Att man nu skärper sina kontroller är nice men de skulle ha kontrollerat vad bondgubben sysslade med. Det här fallet är en stor skandal och det är djuren som fått betala priset.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Stod på scenen med No Comments


Isabell. Foto: Stefan Falkelind

Efter att ha stått ute på dan och frusit häcken av sig  kände jag att jag ville på Plaza. Jag fixade till mig och gav mig ut i kylan igen och knallade in till stan. PÅ vägen dit kom jag på att No Comments skulle köra på Plaza. Kvällen var bäddad för att bli hur kul som hellst. Väl framme vid Plaza så såg jag att det var en jäkla kö. Fast jag behövde inte stå i kön utan fick gå in nedre entren. Det tackar jag för. Vakten HB är himla reko. Höll på att få dåningen när jag kom in. Det var knökat med folk och musiken dånade vart man än befann sig. Som vanligt så träffade man folk man känner. Så var det dax för No Comments att entra scenen. Har sett de många gånger och de är alltid så jäkla bra. Det är bara lite synd att ena gitarristen Mats har slutat.. Den här kvällen var inget undantag utan de öste på som vanligt. Publiken jublade och rockade med. Tidigare har jag fått en t-shirt av sångerskan Isabell och den hade jag självklart på mig idenna kväll. När jag stod och fotade framme vid scenen så säger Isabell att jag ska komma upp på scenen. Hon frågade publiken om jag inte hade kvällens snyggaste T-shirt. Jag lovade också att de skulle få bilderna och lägga upp på deras site. Vilken grym känsla att stå där på scenen. Det levde jag på resten av kvällen. Ingen efterfest blev det så jag tog raska steg till Istanbul City och käkade falafel. Träffade en tjej där som jag känner lite så det var nice förutom att hennes polare råkade hälla ut kebaben över bordet ha ha.


Peder. Foto: Stefan Falkelind


Publiken. Foto: Stefan Falkelind


Publiken. Foto: Stefan Falkelind


Publiken. Foto: Stefan Falkelind


Bords kebab. Foto: Stefan Falkelind


Istanbul City. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Höns och födelsedagskalas


Födelsedagsbarnet F. Foto: Stefan Falkelind

Mycke nu vet ni. I kylslagen fövinter protesterade jag i dag mot att ICA Supermarket Traktören säljer ägg från burhöns.  Radio Jämtland snackade med mig på förmiddagen, innan vi skulle köra igång.  Länstidningen kom dit och fotade och skrev. Vi fick bara positiva reaktioner från goa kunder och förbipasserande. Det var många som frivilligt kom fram och ville skriva på. Vid förra aktionen så var det bara några som gjorde det. Folk hade uppmärksammat vår tidigare protest och sett dokumentären på tv. En man kom fram och frågade om han fick skriva på. Han jobbar som inköpare på kommunen. En kvinnlig busschaför stannade sin buss framför oss och öppnade dörren och ropade. "kom hit". Jag skyndade mig in i bussen och hon sa att hon ville skriva på. Hon hade hört om vår protest på Radio Jämtland idag. Många namn blev det. Vi var så himla nöjda och glada när vi avslutade protesten efter två timmar i kylan. Till veckan som kommer ska vi uppvakta butikschefen och överlämna alla namnunderskrifter.
Sen bar det iväg på födelsedagskalas med go tårta och kaffe. Det behövdes verkligen efter att ha stått ute och frysit benen av sig. Nu har hon blivit stora tjejen. hela 23 bast.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mark Levengood inspirerade


Mark Levengood. Foto: Stefan Falkelind

Det händer mycket för mig just nu. I onsdags var jag med och arrade en inpirationsdag om mångfald och diskriminerings frågor genom mitt jobb i RFSL  Östersund J/H. Ja ja J/H står för Jämtland/Härjedalen om ni funderade på vad det står för. Redan strav före nio på morgonen staplade jag in på Storsjöteatern med ballonger i påsen. Sen blev det till att blåsa upp ballonger och fixa till info bordet.


EXIT. Foto: Stefan Falkelind

Först ut var en från EXIT. De består av avhoppare från nazirörelsen. En gripande berättelse om hur hon kom in och ur rörelsen. Fy fan vilken resa hon gjort. Rixkändisen Mark Levengood hade flygit hit för att leda dagen och att inpirera oss. Snacka om att han fick publiken att skratta under hela dagen och kvällen. Han var suverän med sina berättelser ur verkligheten.


Thomas Friberg. Foto: Stefan Falkelind

Thomas Friberg som är varuhuschef på IKEA var först ut på plan på eftermiddagen. Det var verkligen intressant att höra hur deras mångfaldsarbete ser ut och hur de tänkter. Inpirerande var det.


Alex Kallberg. Foto: Stefan Falkelind

Alex Kallberg stod på tur och med humor i bakfickan berättade om sitt liv som handikappad och hur mycket särbehandling hon blivit utsatt för i livet. Inpirerande här också.


Anna Ebenmark. Foto: Stefan Falkelind

Den härliga Anna Ebenmark på Röda Korsets Byrå mot Diskriminering avslutade med att snacka om hur viktigt det är att se hela människan och att försöka att möta oss som vi är. Inpirerande som den. Det var jäkligt roligt och framförallt så inspirerande att få vara med i det här.


Johan Stugholm RFSL Östersund J/H. Foto: Stefan Falkelind


Prisutdelning. Foto: Stefan Falkelind


"Mitt bord". Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

En helg med Harry Potters bror


Jag på lördagen.

Nu ska jag sammanfatta halloweenhelgen. Det blir inte så lätt inte. I fredags var jag bjuden på en privatfest här inne i stan. Min tjepolare B hade fixat partyt och ansträngt sig med att sno ihop en festlig bål. För ovanlighetenskull kom jag dit i tid. De flesta som var där kände man sen tidigare. Efter ett tag så förvandlade jag mig till Harry Potters bror och släppte loss till musiken.

I lördags var det dax för nästa halloweenfest. Kände mig faktiskt inte så bakis som jag trodde jag skulle vara. Tog vinboxen och knatade hem till min tjejpolare B för att softa lite innan vi skulle iväg. Jag hade fått order av festfixaren G att jag skulle vara utklädd till polis. Så på med polisdräkten med handklovar och allt. Det blev jäkligt läckert. Det enda jag saknade var fickor att stoppa händerna i men man kan ju inte få allt. Det började närma sig att ge sig iväg så vi ringde efter en bulle och åkte iväg till G:s party. Hon hade lånat kvarterslokalen sin. Vilken underbart bra lokal det var. Stor och mysig. På bordet stod det uppdukat med mat. Måste bara säga att legymsalladen var gudomlig. Blev tvungen att ta flera gånger. Bland folket fanns det häxor, en ryss, några hippies och andra. Var så nice att de flesta var utklädda.  Efter ett tag svirade jag om till Harry Potters bror med svart slängkappa och häxhatt. Hel häftigt kändes det att vara klädd så. Slutstationen blev Plaza där det var fullt med folk. Harry Potters bror fick många positiva kommentarer. Det tackar han för.


Fredagen. Foto: Stefan Falkelind


Fredagen. Foto: Stefan Falkelind


Fredagen. Foto: Stefan Falkelind


Fredagen. Foto: Stefan Falkelind


Lördagen. Foto: Stefan Falkelind


Lördagen. Foto: Stefan Falkelind


Lördagen. Foto: Stefan Falkelind


Lördagens värdinna. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

RSS 2.0