Är homosexuell kärlek anorlunda än heterosexuell?


N och J förlovade sig på Club Alexis 16/2-08. Foto: Stefan Falkelind

Vår svenska lagstiftning diskriminerar homosexuella par som vill ingå äktenskap.
Då gäller det inte att vi är lika inför lagen. Lagen gör åtskillnad och visar på att heterosexuell kärlek är mer värd än kärlek mellan två av samma kön. Homosexuella får inte gifta sig och ingå äktenskap i lagens mening. Vi får nöja sig oss med att tillåtas ingå parnerskap. Är inte kärlek mellan två personer lika mycket värd oavsett vilken sexuell läggning man har? Jäkla märkligt är det. En lagstiftning som diskriminerar måste självklart ändras. Motståndare till samkönadäktenskapslagstiftning hävdar att äktenskapet är till för man och kvinna. Punkt slut. Så har det varit och inte ska man ändra på en tradition. Varför denna inskränkthet? Vi homosexuella vill inte ta ifrån heterosexuella sin rätt att få gifta sig i enlighet med lagen utan bara helt sonika få samma rättighet. Jag ser inte någon konflikt i det. Den som har rätt att viga ska då viga alla. Inte någon godtycklighet. Helt enkelt följer man lagen eller så får man inte vigselrätt. Kan det vara så svårt? Det handlar om en så självklar sak egentligen. Att kärleken är lika värd även om man är bög och vill gifta sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Thomas

Är inte så insatt i detta ämnet eller hur det ser ut i Sverige men borgerlig vigsel ska väl homosexuella ändå ha rätten till?sv: tackar så mycket, och kul att du gillar bilderna :)

2009-01-06 @ 17:13:50
URL: http://klickaljusav.blogg.se/
Postat av: miahmariah

Vilket bra inlägg. Jag är heterosexuell men har homosexuella vänner, som gärna vill gifta sig kyrkligt. Men kan inte det pga sveriges och andra länders inskränkthet. Du har väl sett den nya björn borg reklamen? Den har ju skapat lite debatt och jag tycker att den är skitbra. Det är dags att ändra på detta. Vi utvecklas ju i så mycket annat, så då borde detta kunna förändras också. För det borde vara det mest naturliga här i världen, att 2 människor som älskar varandra ska få lov att gifta sig oavsett kön.

Ha det gott

kramar miahmariah

2009-01-06 @ 22:47:34
URL: http://miahmariah.blogg.se/
Postat av: Stefan Falkelind

Thomas: Det vi homosar vill är att det ska vara lika i lagen oavsett vilken sexuell läggning man har. Äktenskaps begreppet ska inte bara gälla för man och kvinna.

2009-01-07 @ 16:29:02
Postat av: Stefan Falkelind

Miahmariah: Roligt att du tyckte inlägget va bra. Nej har inte sett den reklamen. Håller med dig om att det måste ändras och det är på god väg att det blir en ändring här i Sverige. Du får också ha det så gott.

2009-01-07 @ 17:03:49
Postat av: Marita

Japp, håller med dig! Kärlek är väl kärlek oavsett kön å konstellationer!? Men kyrkan har ju alltid varit rätt konservativa... å ändå har de rätt många homosexuella präster... hmmm L

Sverige komer kanske ikapp snart får vi hoppas!

Kram!

2009-01-12 @ 00:33:59
Postat av: Bengt Alexandersson

Läser i dagens ST (Sundsvalls Tidning) att igår lämnade Centern,folkpartiet och moderaterna en motion till riksdagen där de föreslår att även samkönade par ska få rätt till att gifta sig. Hoppas Riksdagen säger JA!!!! För all kärlek är UNDERBAR och välkomnande i en människas liv och livsviktig för överlevnandet . Och älskar man någon högt har man rätt öppet visa sin stolthet att man ÄR ett kärlekspar!!! Är nog typ 80% Hetero själv men har inte bögfobi. Ljus&Värme:Beppe

2009-01-22 @ 11:14:21
Postat av: Stefan Falkelind

Marita: Ja nu händer det lite saker som gör att Sverige kommer att komma i kapp.

2009-01-22 @ 23:12:15
Postat av: Stefan Falkelind

Bengt Alexandersson: Vad bra kommentar min barndomsvän. Jag tror att riksdagen kommer att säga JA. Ja alla har rätt att visa sin kärlek öppet oavsett sexuelläggning.

2009-01-22 @ 23:14:45

Kommentera inlägget här. Jag svarar på dina kommentarer på din blogg.:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adress till din blogg/hemsida:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0