Vaccinering utan problem


Foto: Stefan Falkelind

Nu så är jag vaccinerad mot svinisen. Trodde inte det skulle vara så mycket folk där men så fel man kunde ha. De var en jäkla lång kö som gick så sakta att man nästan somnade. Väl framme så gick det så fort och smidigt. Kavlade upp ärmen och ett stick och sen var det över. Sticket kändes inte ens. Det enda jag kände sen var trötthet men inget annat. Man fick vara kvar en kvart efteråt och då tänkte jag att en kaffeslurk skulle sitta fint. Men kaffet kostade 15 spänn. Blev jäkligt irreterad att inte landstinget kunde bjuda på en slurk kaffe. Snålt som fan. Det är ju en hälsofråga. Många som blev trötta efter sprutan skulle blivit hjälpt av en kaffeslurk. Det kunde väl landstinget ha bjudit på tycker jag. Vi betalar skatt och lite kaffe är väl inte för mycket begärt. Landstinget snål borde de heta. Så vaccinera er tycker jag men räkna inte med nåt gratis kaffe.


Foto: Stefan Falkelind


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: annsan_s

HUvva, vem vill de! Jag tänker inte vaccinera mig.

2009-11-05 @ 17:54:39
URL: http://annlouises.webblogg.se/
Postat av: annsan_s

Härligt med snö så vi får en vit jul. Kram

2009-11-05 @ 17:55:30
URL: http://annlouises.webblogg.se/
Postat av: Peter Ingestad

Nej, sticket känns inte alls. Själv fick jag lite ont på vbaccinationsstället. Det gick över på ett dygn. Någon reaktion bör man faktiskt få, det indikerar att vaccinet tar.Vad bör göras? Synpunkter här:http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/02/hur-man-blir-en-kul-typ?page=2#comment-111665

2009-11-05 @ 18:03:27
URL: http://singleswingle.blogspot.com/
Postat av: Anki

Har gått tillbaka till min gamla blogg, om du kunde trycka på tillhörande bloglovinknapp, lättare för mej att hålla reda på alla mina bloggare dåKram

2009-11-05 @ 18:44:43
URL: http://ninnieblogspotcom.blogspot.com
Postat av: Stefan Falkelind

Peter Ingestad: Ja att börja tänka mer positivt är en bra början.

2009-11-05 @ 20:28:07
URL: http://falkelind.blogg.se/
Postat av: Stefan Falkelind

Anki: Det går inte att lägga till dig på Bloglovin.

2009-11-05 @ 20:29:41
URL: http://falkelind.blogg.se/
Postat av: Mary

Men snälla nån, landstinget har väl bättre saker att lägga pengarna på än gratis kaffe? Du fick ju vaccinet helt gratis!

2009-11-05 @ 21:01:40
Postat av: Jonte

Härligt att du fått det gjort :)

2009-11-05 @ 22:44:59
URL: http://repeatmymusic.blogg.se/
Postat av: Daniel Hessel

HaHa... E du sur att du fick köpa kaffe för 15kr när du fick sprutan gratis och det kostar typ sverige över en miljard (minst)att köpa in vaccinet som du får gratis. Skattepengarna borde väl gå till vettigare saker en kaffe...=)Om en kaffe kostar typ 1 kr för Landstinget att köpa å hälften av sveriges befolkning bjuds på kaffe så kostar det Landstinget typ 4 miljoner... + muggar. Blir lite pengar det...=)

2009-11-06 @ 03:25:50
URL: http://www.danielhessel.se
Postat av: Stevie

Godmorgon falköga!Vilka snåla några jävlar,

minns i somras när jag kom till akuten kl 14:00,

på remiss från vårdcentralen p.g.a. huvudvärk sen 6/4. De röntgade knoppen på mig, och kl 22:30 talade dom om att jag skulle läggas in på

Neurologens avdelning, men det kunde först bli kl

14:00 dagen efter. Men dom erbjöd mig varken mat eller dryck, så jag sa till läkaren att jag åkte hem och kom tillbaka till kl 09:00 dagen efter.

Inte fan har man råfd att betala 10-15 kronor per kopp i 24 timmar. Tog väl 3-4 koppar, och provade olika kaffe men allt smaka lika dant.Ha en bra Fredag!Kram

Stevie

2009-11-06 @ 08:28:59
URL: http://.se/esthonianangel
Postat av: Stefan Falkelind

Daniel Hessel: Det är ju en självklarhet att man ska få sprutan gratis nu när det är en sån farlig flunsa som sprider sig fort. Då ska inte blodgivningen bjuda på gratis kaffe och mackor heller. Om man räknar antalet personer som lämnar blod per år så blir det mycket pengar. Ska då pengar gå till mackor? Om man ska räkna ekonomiskt så kunde det vara så att om de hade bjudit på kaffe så kanske nån som fått sprutan blivit piggare och mått bättre efteråt. Det är ju folkhälsa. Så jag tycker inte att det är lyx om de bjudit på kaffe.

2009-11-06 @ 08:46:18
URL: http://falkelind.blogg.se/
Postat av: Maria

Inte ens landstingspersonal blir bjuden på gratis kaffe på jobbe, de måste betala.

2009-11-06 @ 08:46:26
URL: http://iamiamaria.blogg.se/halsa
Postat av: Stefan Falkelind

Stevie: Det var himla dåligt gjort. Det är ju folkhälsa det handlar om men en viss kommun kan betala miljonbelopp för att bygga om ett torg.

2009-11-06 @ 08:49:36
URL: http://falkelind.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Det var ju skönt att vaccineringen gick bra. Skulle man ändå stanna en kvart kunde de allt ha bjudit på lite kaffe .....ja det var snålt..helt klart.

Kram Ingrid

2009-11-06 @ 09:21:11
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Daniel Hessel

Självklart ska sprutan vara gratis, har inte sagt nåt annat men håller inte med i ditt resonemang. Men att lägga typ 4 miljoner på kaffe håller inte enligt mitt tycke. För att du ska känna dig pigg efteråt. Kan ju dricka kaffe hemma och de där 15 min att stanna kvar efter är bara en åtgärd som de måste tillämpa "OM" du skulle få en reaktion på sprutan, du behövde ju inte stanna kvar. (Gäller för övrigt andra sprutor också) Tycker inte att man kan jämföra

att lämna blod och ta vaccinspruta, eftersom det är helt skilda saker. Att lämna blod är frivilligt och du gör det för att hjälpa andra människor. Att få vaccinspruta gratis är folkhälsa. Att få kaffe i förebyggande syfte. Tveksamt. Håller inte med i resonemanget och absolut inte nu när staten bara i oktober gick 19.6 miljarder back. Och Landstinget ekonomi e ju inte den bästa http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3587&Grupp=8482&Artikel=3054303

2009-11-06 @ 15:41:20
URL: http://www.danielhessel.se
Postat av: Stefan Falkelind

Daniel Hessel: Vad bra att vi är överens om att sprutan ska vara gratis. Nu är det inte så att Jämtlands läns landsting ska bjuda hela Sveriges befolkning på kaffe utan bara länsborna och då blir inte kostnaden 4 miljoner. Nu var frågan om att få eller köpa kaffe på plats och inte hemma. Ja just det och lite gratis kaffe kanske skulle motverka en del reaktioner. Inget bevisat men kan vara värt att pröva. Så gratis kaffe är man värd efter vaccinationen. Att ta en spruta och lämna blod går visst att jämföra. Det är inom vården båda två och ett ingrepp. Det kanske behövs sparas in på regeringskanslitet också.

Postat av: Anki

Nu fungerar min knapp igen! Fick du nån sjukdomskänsla efter vaccineringen??Ha en bra lördagKram

2009-11-07 @ 17:19:51
URL: http://ninnieblogspotcom.blogspot.com
Postat av: Veruca

Men herregud, vad är det för fel på dig??Att Landstinget ska bjuda dig på kaffe för att du får GRATIS vaccination, det var kanske det fånigaste jag hört. Sen ska du veta att det inte alls är någon självklarhet att vaccination är gratis i större delen av världen, det är vi som har det väldigt bra som blir erbjudna detta. Och du kan verkligen inte jämföra en vaccination med att lämna blod. När du lämnar blod eller plasma gör du Landstinget en tjänst, dessutom fyller fikat efter en funktion genom att det kompenserar kroppen för blodförlusten och du slipper bli yr. När du vaccinerar dig tappar dom ju inte kroppen på något.Sen kan du inte dra in kostnaden för Stortorget i diskussionen heller, det var nämligen kommunen och inte landstinget som byggde det och dom har vitt skilda budgetar. Ta och kolla upp hur samhällsorganisationen ser ut innan du skriver en massa dumheter och skämmer ut dig.Om nu Landstinget skulle ha bjudit dig på kaffe, hur skulle man ha gjort med dom som inte dricker kaffe då?? Skulle man ha erbjudit te, saft, läsk? Mjölk till kaffet?? Då måste dom ju självklart bjuda på laktosfritt alternativ också, eller?? Sockerbit? Sötningsmedel??Nä, har man inte råd att pröjsa femton kronor för en kopp kaffe om man nu verkligen vill ha en, då har man större problem än själva influensan.

2009-11-07 @ 19:59:50

Kommentera inlägget här. Jag svarar på dina kommentarer på din blogg.:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adress till din blogg/hemsida:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0